Isnin, 21 Oktober 2013

Mekar Di September 2013 ( Update kat blog di Oktober )

Assalamualaikum, apa khabar geng orkid?.....moga sihat ye.... aduhhhhh....rasa dah terlambat sudah ni nak update blog...... sibuk lah kononnya.... tapi memang betul2 sibuk dengan agenda harian.... tapi sempat jugak shoot pic orkid2 yang sudi mekar. Pic2 orkid yang kat bawah ni sebenarnya pic2 bunga orkud yang mekar di bulan Oktober lalu, tapi tak sempat Dir nak post kat blog..... aduhhhhh terlambat sudah bah...... Tapi apa pun walaupun sudah terlambat Dir update jugak blog ni. Ok lah jom layan pic kat bawah nie...
 
 
 
Cymbidium dayanum Rchb.f 1869 SECTION Himantophyllum Schlechter 1924
 

 
Dendrobium bracteosum Rchb.f. 1886 SECTION Pedilonum
 

 
Phaius tankervilleae (Banks) Blume 1856
 
 
 
Dendrobium species
 
 
Phalaenopsis ( tak pasti sp atau hibrid ) bau wangi

 
Phalaenopsis ( tak pasti sp atau hibrid )
 
Semoga tercuci mata ye melihat bunga2 orkid yang mekar di Laman Orkid Kadir ni ye... Jumpa lagi di post yang akan datang. Bye.......








2 ulasan:

  1. Assalam... semuanya cantik Dir..tahniah.

    BalasPadam
  2. cantiknya ada nak jual ke? minatlah

    BalasPadam